11
helmi

Mitkä ovat todellisia paikkoja maailmassa, jossa voit kohdata mystisiä olentoja?

Hiljattain julkaistun ”The Fantastic Beasts and Where to Find Them” -elokuvan pohjalta saimme ajatuksen miettiä, mistä löytää mystisiä petoja, kuten Bigfoot ja Loch Ness Monster. Tässä artikkelissa olemme koonneet yhteen muutaman määränpään ja siihen liittyvän mystisen olennon, jonka voit mahdollisesti nähdä.

 

Jos matkustus ei ole näihin paikkoihin mahdollista, voit vierailla myös nykyaikaisen virtuaalitodellisuuden avulla tai pelata mystisiin olentoihin keskittyviä pelejä.

 

Loch Nessin hirviö Skotlannissa

 

Legenda Loch Nessistä on peräisin 6. vuosisadan havainnoista ja tarinoista hirviöstä järvessä, lähellä nykypäivän Invernessia Skotlannin ylängöllä. Erilaiset mystiset vedessä olevat pedot tulevat esiin usein kelttiläisessä ja Pictyn mytologiassa, joten tämän tarinan alkuperä ei ole yllättävää. Loch Nessin järven keskimääräinen syvyys on yli 220 metriä. Sumea, syvä vesi tekee paikasta ihanteellisen myytteihin ja mysteereihin.

 

Loch Nessin myytti tuli uudelleen esiin 1930-luvulla, kun rakeiset kuvat ”hirviöstä” herättivät legendan taas eloon järvestä. Vaikka kuvat ja jotkut epäselvät kaikuluotain kuvat eivät kuitenkaan koskaan tuottaneet mitään konkreettisia todisteita Silti tiedotusvälineet (ja ehkä paikalliset matkailualan ihmiset) omaksuivat tarinan ja loivat kuuluisan legendan, joka edelleen houkuttelee ihmisiä Loch Nessiin yli kahdeksan vuosikymmentä myöhemmin.

 

Hirviökuvat havainnollistavat yleensä dinosauruksen kaltaista olentoa tai jättimäistä vesikäärmettä. Vaikka et todennäköisesti näe Loch Nessin hirviötä ylängön matkan aikana, voit nähdä itse järven, jota ympäröivät kukkulat ja jossa on historiallisia linnoja sekä keinotekoinen saari, joka on peräisin kivikaudelta. Joten paikassa vieraileminen on todellakin sen arvoista.

 

Matkustaminen Skotlantiin ei ole edes kovin kallista ja nykyään on monta erilaista tapaa rahoittaa matkailukuumettasi. Voit ottaa kulutusluottoa tai jos olet hyvin tietoinen urheilusta, voit koittaa onneasi urheiluvedonlyönnissä. Parhaat vedonlyönti tai lainanhakupaikat löytyvät helposti netistä.

 

 

 

Jeti / Yeti Nepalissa

 

Yetillä (eli kauhistuttavalla jättimäisellä lumimiehellä) on ehkäpä suurin uskottavuus myyttisten olentojen joukossa. Tämä johtuu siitä, kuinka olento on upotettu Himalajan kansanperinteeseen. Tunnetut tutkimusmatkailijat ovat sanoneet, että he ovat nähneet olennon ja / tai valokuvanneet sen jalanjälkiä, ja jopa Sir Edmund Hillary, ensimmäinen ihminen, joka nousi Mount Everestin huipulle, oli vakuuttunut sen olemassaolosta.

 

Bigfoot Oregonissa

 

Bigfoot, Tyynenmeren luoteisosan kuuluisa asukas, on havaittu ja / tai kuultu melkein kaikilla metsäalueilla Pohjois-Kaliforniasta British Columbiaan; asti. Kohtaamisia on raportoitu ainakin viimeisten 200 vuoden ajan, ja ne löytyivät alkuperäiskansojen tarinoista hyvissä ajoin ennen sitä. Mutta Oregon on “Minä näin Sasquatchin (paikallisten nimi Bigfootille)!” -keskus. raportit. Erityisesti Oregonin tie 224, joka kulkee Portlandista kaakkoon Cascade Range -alueelle, näyttää olevan erityisen kuuma alue havainnoille.

 

Kraken merihirviö Norjassa

 

Tarinat Kraken merihirviöstä ovat Pohjoismainen kansanperinne. Myyttinen Kraken on ehkäpä yksi kaikkien aikojen pelottavimmista hirviöistä. Yksi varhaisimmista hirviön havainnoista tuli Ruotsista,  Ruotsin kuninkaalta Sverreltä vuonna 1180. Jotkut sanoivat, että olento oli niin massiivinen, että se voisi syödä merimiehiä kokonaisina ja upottaa aluksia hetkessä.

 

Vaikka pedon kuvaukset kansanperinteissä vaihtelevat jossain määrin, yleinen yksimielisyys on, että Kraken oli todennäköisesti Architeuthis dux – olento, joka tunnetaan yleisemmin jättimäisenä kalmarina. Kraken päätyi listallemme, sillä se todellkin on yksi pelottavimmista olennoista maailmassa – ja se perustuu todellisuudessa olemassa olevaan eläimeen.

 

Seireenit Kreikassa

 

Seireenit ovat naismaisia meriolentoja, jotka kauniilla laulullaan houkuttelevat merimiehiä mereen ja sitten repivät he kappaleiksi.  Seireenit tunnetaan parhaiten kreikkalaisesta mytologiasta, kuten Homeroksen Odysseiassa, jossa Odysseus tunnusti miehistönsä sitovan hänet aluksen mastoon, koska hän halusi kuulla Seireenin kauniin laulun.

 

 

Share this